ГЛАСЪТ


Сталин грейва на Фандъковите гърди за тол таксата за околовръстния и руската елха

17 14916 27.12.2018
Сталин грейва на Фандъковите гърди за тол таксата за околовръстния и руската елха

Йорданка Фандъкова ще получи международна Сталинска премия. Кметицата на българската столица е удостоена с голямата награда, която не е присъждана от 1954 година за изключителни заслуги.


Към нагръдния позлатен знак с лика на „вожда да народите“, г-жа Фандъкова ще обогати банковата си сметка и с парична награда в размер на сто хиляди рубли. В списъка с постижения на Фандъкова през 2018 г. са зашеметяващите ремонтни работи в София, организацията по получаване на подарък елха от Москва, както и за изобретението да спечелиш милиони от незавършен, а на места в окаяно състояние околовръстен път на София. Според Комитета по награждаването да вземеш пари за околовръстното на българската столица е все едно през 1941 – 1942 г. кметството на Москва да е обложило московчани за бомбардираното Волоколамско шосе, през което са напирали германците към Кремъл… Дори Сталин не е успял да направи това. Фандъкова успя!

 

Прибраните пари от новата такса кметицата ще прибави към десетките милиони, събирани от "зелена" и "синя" зони в София, които вече съперничат с държавния резерв на САЩ. С тази разлика, че всеки американец по всяко време може да види колко има в държания резерв, но нито един жител на София не може да види колко са и къде отиват милионите, събирани от фандъковите хора.

 

А руската елха как грейна само в сърцето на София. Фандъкова обещала на малките и големите столичани за Нова година край подарената елочка да пристигне не просто дядо Мраз, а самият Дядо Иван, с голям АК под кожуха. Да, да онзи АК-47, дето все си искат лиценза за него пустите московци, без да има защо...

 

Радостните новини обаче не свършват. Тя, лауреатката Фандъкова, е подписала договор с „Мосфилм“ всички военни кинопродукции, свързани с Втората световна война да бъдат снимани в отсечката от кръстовището на Бояна и бул. „Бъкстон“ до кръговото за Банкя и Калотина. Кинематографите ще имат на разположение десет километрова отсечка с дупки, без осветление, бомбени ями и нула маркировка. Това пресъздава абсолютно автентично времето от големите сражения през Великата отечествена. А пенсионерите ще участват като статисти за гладът в Ленинград, да речем и ще изкарат по някоя рубла. Активисти от Атака пък, ще бъдат партизански командири и въобще всякакви други командири, което ще укрепи техния коалиционен дух на територията на столицата. Георги Първанов и Румен Петков също потриват доволни ръце - ясно защо. Чака се отговор от президента, но е ясно какъв ще бъде. Такава коалиция не сте виждали. И то, благодарение на тов. Фандыкова! Да здраствует!

 

Припомняме, че Сталинска премия се дава не за цялостно творчество, а за отделни върхови постижения в определена област. Фандъкова се е откроила в областта фентъзи в градска среда.  

 

Припомняме на завеяните столичани, че нашата доблестна кметица бе удостоена през 2017 г. и със званието „Доктор хонорис кауза“ на Военната академия „Г.С. Раковски“ за заслуги към… военното дело. Генерал Фандъкова… Колко мило.

 

Нашият скромен екип се присъединява към всички, които искрено и от сърце желаят на Йорданка Фандыкова много здраве и нови творчески успехи в отговорната работа. През 2019 - годината на свинята - да покори още по-големи върхове за благото на столичани и цялото прогресивно човечество.

 

А сега всички заедно:

 

Пусть всегда будет солнце,

Пусть всегда будет небо...

 

Безоблачное небо над Софии, тов. Фандыкова...

 

Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама