Само във Фрог: Бисер Лазов иска спецсъдът да отмени заседание по ”Делото КТБ”, защото има юбилей

3 8258 08.05.2019

Днес „Делото КТБ“ продължава с монотонните показания на основния свидетел Бисер Лазов. В началото на заседанието съдия Вирджиния Петрова обяви, че е получила молба от него утрешното заседание да бъде отменено. В молбата се посочва, че свидетелят имал неотложен ангажимент. Справка на Фрог нюз показа обаче, че неотложния ангажимент на Лазов е рождения му ден. Нещо повече - Лазов има юбилей, навършва 50 години.


В края на днешното заседание съдия Вирджиния Петрова трябва да се произнесе по молбата на Лазов. Припомняме, че заседанието беше насрочено достатъчно отдавна, за да има време основният свидетел да не поема неотложни ангажименти, или ако предварително е знаел за такъв да предупреди по-рано.

 

За всяко заседание в залата се явяват освен всички 16 обвиняеми, адвокатите им, защитниците на Цветан Василев, който е обвиняем задочно, както и назначените им резервни защитници. Съдийският състав е от трима души и един резервен. Всички тези близо 50 души ще бъдат принудени да се съобразят с желанието на Лазов да не си разваля рождения ден с даване на показания, ако съдията реши да уважи молбата му.

 

Предполагаме, че никой в съдебната зала не очаква почерпка от юбиляра, но поне уважение към съда и процеса.


Препоръчай
ADS
КОМЕНТАРИ