Соня Колтуклиева: Нито един прокурор не надникна в НАП - ей, така, от кумова срама

26 7928 20.07.2019

Прави ли ви впечатление следното: група за бързо реагиране, начело със спецпрокурора Иван Гешев шумно нахлу в Държавен фонд “Земеделие”; последваха арести и оставка на изпълнителния директор Живко Живков.


Тъкмо тази акция е стресирала еврочиновниците от ресорната земеделска комисия в Брюксел, те са заплашили с отнемане на акредитацията, ако скандалите продължават и в резултат на това вицепремиерът Томислав Дончев е поискал оставката на Живко Живков.


Нито един прокурор не надникна дори в НАП - ей, така, от кумова срама. Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова си е на море и, според финансовия министър, няма защо да си прекъсва отпуската. Владислав Горанов високомерно отговори на въпросите дали ще подаде оставка - не, имал да събира данъци. Ама, разбира се, 16 милиарда си висят от несъбрани налози през последните 10 години, но на Горанов хич не му пука.

 

Та да ви попитам:
- На кого помогна прокуратурата?
- Къде пораженията са по-големи: в ДФЗ или в НАП?
- За кого играе олигархът Делян Пеевски? За министър Владислав Горанов или срещу премиера Бойко Борисов?

 

Нали видяхте, че #НАПлийкс ни “прочу” по цял свят с публикации на NYT, Fox News и BBC?! А за ДФЗ така и не се разбра какво наложи крещящите публични арести.

 

...Битката за определяне на новия главен прокурор навлезе в решителна фаза. Извиването на ръце и забиване на ножове в гърба е в ход.


Видяхте какво ни очаква, ако отново Делян Пеевски държи главния прокурор.

Някои не само видяхме, отнесохме и много бой ...

 

Соня Колтуклиева, Фейсбук


Препоръчай
ADS
КОМЕНТАРИ