ГЛАСЪТ


Мутрите вътре не харесват ”Мутри, вън”, верни докрай на мутрочекмеджето

50 12218 11.11.2020
Мутрите вътре не харесват ”Мутри, вън”, верни докрай на мутрочекмеджето
Дончев попива мъдростите на Борисов край язовир...

Щрихи към метровсекидневието на България внесе за пореден път вицето Томислав Дончев. Изявите му показват единствената причина, заради която Борисов го е назначил за вице-премиер – патологично влечение към властта. Това го прави зависим точно колкото е нужно на лидера на ГЕРБ. И готов на всичко, за да остане там, където е, а защо не и да замести вожда, когато дойде този момент.


Дончев упорито отхвърля всяко мнение, всяка критика, независимо дали се отнасят за пропуски в борбата срещу COVID-19, хаоса в управлението на страната, недостатъците в проектобюджета за 2021 г., финансовите помощи, социалната дейност, моралната деградация на водещи фигури в ГЕРБ и правителството.

 

Например проектобюджетът за 2021-а е първият от 2009-та, който досега не е получил нито една положителна оценка от независими икономисти. Всички експерти го критикуват. Някои дори го нарекоха абсолютно непригоден и дори вреден за българите и България.




Списъкът е дълъг и сериозен: Проф. Гарабед Минасян, Проф. Боян Дуранкев, бившият премиер Иван Костов, Калин Христов, подуправител на БНБ, Петър Ганев, Румен Гълъбинов, проф. Димитър Иванов, проф. Александър Томов, Пламен Димитров, председател на КНСБ, Хасан Адемов, Николай Василев, бивш икономически министър, Милен Велчев, бивш финансов министър, проф. Борис Грозданов, Симеон Дянков, бивш финансов министър, Любомир Дацов, бивш зам-финансов министър, Георги Кадиев, бивш. зам.-финансов министър и депутат, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, КТ „Подкрепа“, Петър Чобанов, бивш финансов министър, Георги Вулджев, Калин Христов, Пламен Данаилов, Авден Шефкет… Това са само част от критиците. Политическите мнения не са включени.

 

Президентът Румен Радев нарече бюджетът „разоряващ“.

 

Според Дончев мнението на всички тези хора е без значение. Излиза, че той и ГЕРБ са най-умни, безпогрешни и истински отговорни, а всичко останали са олигофрени, мразят родината и сънародниците си. Абсурдът има просто обяснение: така се държат хора, които защитават мутроуправление.




Мутровласт имаме, когато начело на институции и на върха на властовата пирамида са мутри. Например човек, който от средите на силова групировка, някои от лидерите на която са публично разстреляни и взривени, и на които той е слугувал и попивал потта в съблекалнята, а след това е дотикан от задкулисието до върха на властта без да има подходящо образование и опит. Човек, който тъпче в нощното си шкафче милиони и златни кюлчета с пищов до тях като наркобарон? Който използва език, изпъстрен със словосъчетания като „проста кърджалийска п…а“ и „да му е.а п…ата майна“ (за президента) и „е..л съм ги с 200“ (за европейски лидери). Власт, през годините на управление на която корупцията е била най-висока в ЕС, а върховенството на закона - на дъното.

 

И понеже Дончев много, ужасно много държи да е част от това управление, трябва да се възприема като част от „Мутри вън“. А не да си мълчи за пачките, записите и скандалите, но да се обижда  от думата "мутри".

 

За потъналите милиарди по несъздаденото и до днес т.н. „електронно правителство“, ще обяснява скоро, но не от телевизора.

 

Дамян Георгиев


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама