НОВИНИ


Абсурди! Здравният министър дари кислородни апарати на частна болница в Плевен. Държавната-кучета я яли

19 10475 25.03.2021
Абсурди! Здравният министър дари кислородни апарати на частна болница в Плевен. Държавната-кучета я яли
Костадин Ангелов в частната болница

Здравният министър Костадин Ангелов дари два кислородни апарата на частна болница в Плевен. Новината не зарадва кой знае колко местните жители. Реакцията им беше: „А държавната – кучета я яли“.


По този повод бившият здравен министър Таня Андреева пише във Фейсбук: „Здравният министър /Държавата/ дарява кислородни апарати на частна болница, административният директор на която е общински председател на ГЕРБ в Плевен.

Иска ми се да вярвам , че държавната УМБАЛ" д-р Георги Странски" е с достатъчно съвременно и добро оборудване за лечение на Ковид и не само. Защото там очевидно няма да има дарение от Държавата.

Това вече са абсурди!“

 

Нейн колега – Стефан Бурджиев допълва също в социалните мрежи:

 

За тези които могат и им се мисли все още !!!

Здравния министър проф . Ангелов дари по време на последната си визита в Плевен два кислородни апарата на най-голямата частна болница в област Плевен “Сърце и мозък “ . Как да не сме всички граждани изключително щастливи , уникално решение безспорно , защо да бъдат дарени на третата по големина болница в страната УМБАЛ “Д-р Георги Странски “ , та там материалната база е “прекрасна “ , финасовото състояние е чудно , заплатите на лекарите и медицинския персонал са “най-високи “ , апаратурата е на “световно ниво “ .

 

И сега сериозно : Няма как да имаме качествено , достъпно и справедливо здравеопазване , ако смазваме държавните и общински болници , товарим ги да поддържат най-тежките и най-ниско платени отделения и клинични пътеки от НЗОК , като например реанимация и спешна помощ , задължени са със закон да правят търгове за закупуване на лекарствата и консумативите си , от което са освободени частните болници и т.н и т.н.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама