НОВИНИ


Експремиерът: Джентълменството (?!) не ми позволява да кажа коя е Мата Хари

18 13157 03.06.2021
Експремиерът: Джентълменството (?!) не ми позволява да кажа коя е Мата Хари
БГНЕС

В агресивна отбрана: ”Не сме получили стотинки от Божков“ – отрече за пореден път експремиерът на извънредния брифинг на ГЕРБ. Разбира се, Борисов, биещ се в гърдите, не пропусна да сподели всички велики дела на политическата си партия. Радев отново му беше в устата - Божков звучал по-убедително от неговите обвинители. А иначе отрече - нямал фирми с Пеевски. Заговори и за Мата Хари...


Борисов заизрежда куп успехи на бившите вече управляващи - цъфтящата ни икономика, липсата на дефицит. Готовността за Шенген. И попита възмутено - с кое ГЕРБ трябва да се срамува като първа политическа сила? Борисов заговори и за готвения провал на изборите. Трън в очите му остават машините. Започна да рисува апокалипсиси са виещи се опашки от гласуващи и скандали.

 

Експремиерът разказа и доста кратко за срещата си в американското посолство вчера. Спести обаче детайлите. Причината - политическото му възпитание“ не позволявало да говори свободно за работните си срещи.

 

Благодари и на Минеков, че отчел "достатъчното“ пари за култура от страна на ГЕРБ.

 

"Вярващ човек съм, една стотинка не сме получили от Божков, припознаваме само Манолев - с моя подпис е станал министър. Вчера бяха в американското посолство – няма такава хубава среща, от месеци работим по тези теми, тази среща беше заявена миналата сряда, по тези теми се работи, Вие ме познавате, каквото и да е недоверие, всичко благодарение на моята воля става. Над 10 срещи сме провели, от месеци работим по всички теми“ - учудващо ГЕРб поеха вина за Манолев.

 

"Не сме се виждали с Пеевски от месеци назад – 7,8,10 по повод смесените райони сме се видели. Може да се каже, че както Христо Иванов и Цонев си гукаха, така и ние сме си говорили“ – сподели Борисов, отбелязвайки, че с Пеевски само в Бояна или в Министерски съвет са се виждали…

 

"Как набедиха едно момиче! Не само че е набедена. Представете си да сте семеен човек и да кажет, че сте моя любовница, това момиче, лично отправям своето извинение към нея, А защо на базата на един такъв компромат се позволиха унижат едно момиче?“ –  отсече Борисов .

 

Друго не разбрахме за Мата Хари, защото все пак "джентълменството“ не му позволява да каже коя е.

 

"Бях в златния трезор и имаше едни големи палети и тези, които охраняват казаха, че който може да повдигне едно колче за него си е – само тогава съм пипал кюлче“ -  каза Борисов.

 

Относно темата за освобождаването на ръководството на болница "Лозенец“ и как предполагаемо г-н Даков, работещ в администрацията на ГЕРБ е бил сложен в листа за трансплантации в първите места, Борисов не даде яснота, но изкоментира Янев:

 

"Знаете ли за това нещо - от една страна г-н Янев и той не можеше да си представи областните управители, аз го оправдавам. Да поемеш толкова информация, вие ме питате за реда на трансплантираните, аз не съм се обаждал на никого, виж на голословност сме, какво общо има…"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама