НОВИНИ


Д-р Първанова за Фейсбук ваксинацията на Борисов: Той отдавна е drama queen

8 11681 27.07.2021
Д-р Първанова за Фейсбук ваксинацията на Борисов: Той отдавна е drama queen
д-р Антония Първанова стопкадър, bTV

Бойко Борисов отдавна е drama queen. Така д-р Антония Първанова коментира пред 7/8 TV показното ваксиниране във Фейсбук на експремиера и лидер на ГЕРБ, който преди няколко месеца премина през вируса на COVID-19.


„Няма значение другите какво правят политически, важното е действията да са обосновани научно и фактически“, категорична бе тя във връзка с това дали преболедували трябва да се ваксинират.  

 

Днес обикновеният гражданин Бойко Борисов се ваксинира на живо във Фейсбук. Живото излъчване на имунизацията на бившия премиер и лидер на ГЕРБ предизвиква недоумение и въпроси.

 

„В България данните ясно показват, че в сезона с ваксина починалите са точно толкова, колкото в сезона без ваксина. При Великобритания е същото - броят на починалите сега е толкова, колкото миналата година, когато още нямаше ваксина. Броят на заболелите на обаче е много по-голям. И се прави извод, че ваксината работи“, коментира още д-р Първанова.

 

„Факт е, че ваксината не предпазва от разпространение на заболяването. Да, може би се кара по-леко болестта, но смъртността си е същата“, отбеляза тя.

 

„Обещанията бяха, че ваксинираните ще имат по-голяма свобода на придвижване, дори и на живот“, припомни тя и добави: „Сега се оказва, че  те пак  трябва да носят маски, да правят по няколко теста, че пак се разболяват, че разпространяват заразата. И всички обещания се провалиха. Единственото, което остана под условие е, че вакснираните карат заболяването по-леко, но това пак не е доказано.“

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама