НОВИНИ


Георги Панайотов: Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне кървав отпор

17 3830 22.02.2022
Георги Панайотов: Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне кървав отпор
Георги Панайотов БГНЕС

„Опит на Украйна да се противопостави на Русия ще срещне кървав отпор. По последна информация около границите на Украйна има 190-хилядна руска армия това са около 70-80% от боеспособните конвенционални сили на Русия”. Това каза в студиото на Нова телевизия номинираният за посланик на България във Вашингтон и бивш министър на отбраната Георги Панайотов.


„Маските паднаха – всички предупреждения за това, че Русия е готова да вкара армия на територията на Украйна, се оказаха верни. Имаме брутално нарушаване на международното право и на Минските споразумения”, допълни Панайотов. По думите му в Русия е ставало въпрос за директно присъединяване на териториите към руската държава.

 

„Някои от присъстващите на изявлението на Путин, включително шефът на външното им разузнаване Сергей Ларишки, не бяха информирани за какво са се събрали. Той каза, че подкрепя присъединяването на ДНР и ЛНР към Руската федерация”, заяви Панайотов.

 

Обмислено действие.Така нарече журналистът Валерий Тодоров изявлението на руския президент Владимир Путин по повод на това, че признава суверенитета на ДНР и ЛНР. По думите му Путин предварително е уведомил Макрон и Шолц, че ще признае двете области Донецк и Луганск.

 

„Явно се образува един тлеещ конфликт, той трудно ще бъде разрешен”, каза бившият кореспондент на БНТ и БНР в Москва.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама