НОВИНИ


Н. Нейнски: Русия я очаква нещо като Голямата депресия, ще има икономически банкрут

0 3026 17.03.2022
Н. Нейнски: Русия я очаква нещо като Голямата депресия, ще има икономически банкрут
Надежда Нейнски стопкадър, Nova News

Русия я очаква нещо като Голямата депресия от наложените санкции. Ще има икономически банкрут. Все още се изплащат заплати и пенсии, но нещата се развиват главоломно. Очаквам през следващите седмици промяна в картината в Русия, което ще се отрази на военните действия. Но докато това не се случи, няма да има дипломатическа развръзка. В момента и двете страни са загубили толкова много, че сега не може да се постигне примирие.


Това обясни в ефира на Nova News бившият външен министър Надежда Нейнски. Тя очаква положителна развръзка от поредните преговори, но предупреди:

 

„Това, което виждаме през нощта, показва, че войната продължава с пълна сила. Путин иска да унищожи Украйна като самостоятелна държава. Но украинците изненадаха руските войски със своята съпротива и им провалиха първоначалните планове“.

 

Според Нейнски затваряне небето над Украйна и доставката на полски изтребители по същество означава, че НАТО ще влезе във война с Русия.

 

Относно доставката на установки за ПВО бившият външен министър смята, че могат да имат добър ефект.

 

„Путин не обяви реално война, защото юридически това означава да се спазват определени правила, а сега се убиват журналисти, майки с деца, руските сили разрушават цивилни обекти“, каза още тя.

 

„Потресена съм от случващото се в България, нормално е да сме солидарни, но става дума за защитата и суверенитета на България, което може да стане само чрез НАТО. На КСНС се взе решение България сама да защитава небето си, което или е некомпетентност или е умишлено“, добави Навежда Нейнски.

 

По думите й „у нас има хора, които защитават позиции, които са извън човешкия разум“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама