НОВИНИ


Френските медии отразиха темата за смъртта на афганистанеца

5 4437 16.10.2015
Френските медии отразиха темата за смъртта на афганистанеца

"Какво се е случило на българската граница?", пита днес френската телевизия ТФ1 за трагедията на гриницата ни, при която беше застрелян един афганистанец.


 Новината за застреляния нелегален мигрант отекна в повечето френски национални ежедневници, съобщи БНР.  Вестник "Льо паризиен" цитира българския президент Плевнелиев, който определя случилото се като "трагичен инцидент", както и сведенията на МВР за обстоятелствата около стрелбата. Изданията споменават, че убитият се е движил в група от петдесетина мъже на възраст между 20 и 30 г., която се опитала да мине нелегално границата, "отказвайки да се подчини" на българските гранични патрули. "Льо паризиен" отбелязва още, че мигрантите са се представяли като афганистанци, без да имат документи, и предстои да бъдат разпитвани.

Вестник "Монд" припомня, че през България, която е член на ЕС, но не и на Шенгенската зона, досега са минали десетки хиляди мигранти, а границата с Турция е пазена от 30 км заграждение и 2000 полицаи. За разлика от Гърция, мигрантите, влезли в България, са подложени на регистрация и чакат с месеци за статут на бежанци, пише още "Монд".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама