За нас

„Фрог Нюз”, новините на жабата или лечение на обществото чрез нестандартна журналистика

„Фрог Нюз” www.frognews.bg означава „Новините на жабата”. Защо на жабата? В Източната митология жабата олицетворява богатство и мъдрост. Тя е животното, което събира влюбените. Древните египтяни я сравнявали по тайнственост и мъдрост със свещената змия. Преди повече от 5000 години в нефритената империя Китай ювелири са изработвали жабки от скъпоценни и полускъпоценни камъни, като талисмани за императорския двор. В Елада пък легендите предупреждават, че който погледне Горгона, се превръща в камък, като често замествали Горгона с образа на жаба. В приказки на различни народи именно жабата е тази, която се превръща в принц или принцеса. Нужна е само една искрена целувка...

Вие избирате.


Екипът на „Фрог Нюз” се стреми да поднася научената информация оригинално, да събужда, а не да слага читателите да си лягат. Нестандартните текстове са нашата цел. Не заобикаляме скандалите, а ги търсим, ако се крият ги провокираме да излязат на светло.

Един от девизите на рицарите тамплиери е „С храброст през кръстопътя”. С него са влизали в бой. Бетовен пък е автор на леко странното словосъчетание „Трябва ли? Трябва!”

Нашата религия е читателят. Заедно да пишем новините, заедно да ги коментираме, заедно да бъдем на юг, на север, край морето или в Родопите, заедно да сме на купоните и на барикадата.

„Фрог Нюз” е свеж полъх в информационния поток.

Нека бъдем заедно по пътя към съвършенството – този тъй труден, дълъг и славен път.

Създател на „Фрог Нюз” е журналистът Огнян Стефанов.