НОВИНИ


Провериха 45 строежа в Бургас за замърсяване

0 4982 03.02.2009
Провериха 45 строежа в Бургас за замърсяване

Инспектори от общинската дирекция „Опазване на околната среда” направиха проверки на общо 45 строителни обекта на територията на града.


Инспекцията бе по повод замърсяването на уличната инфраструктура около строежите, което е резултат от дейността на строителните фирми. Направените проверки установиха, че 17 от строителните обекти са затворени и не функционират, а работниците на други 18 строителни площадки извършват почистване на гумите на автомобилите преди напускане на строителния обект, съгласно Заповедта на кмета /от 7 декември 2007 г./ и Наредбата по управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на Община Бургас.

stryeji_okolna_sreda_1.jpg

Най-сериозни проблеми, свързани със замърсяване на улиците и площите около тях, инспекторите са констатирали основно около строежите в Зоната на Районен център в к-с „Меден Рудник”. 4 известия за съставяне на акт и налагане на санкции са изпратени на управителите на строителни фирми, които не почистват своите автомобили и строителна техника, което е и основната причина за калта и мръсотията по бургаските улици. Общинската администрация призовава строителните предприемачи да спазват нормативните изисквания и да не замърсяват прилежащите площи и улични платна, както и да не складират строителни отпадъци и земни маси извън оградите на строителните площадки. Инспекторите в дирекция „Опазване на околната среда”  ще продължат да извършват проверки на строителните обекти.

stryeji_okolna_sreda_2.jpg stryeji_okolna_sreda.jpg  снимки Вяра Йовева

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама