ЕТНО КАЛЕНДАР


Да помогнем на деца без дом чрез кампания "Жълти стотинки"

0 4725 24.10.2015
Да помогнем на деца без дом чрез кампания "Жълти стотинки"

Да помогнем на деца без дом да получат покрив над главата си. Това може да направи всеки един от нас, като се включи в инициативата "Жълти стотинки". Всичко, което трябва да направим, е да пуснем рестото си от жълти стотинки в специални кутии, които от тази седмица ще бъдат поставени на касите на над 600 търговски обекта в цялата страна.


Като всеки студент, след като приключи с лекциите, Кольо се прибира вкъщи. За разлика от другите студенти обаче той няма бащин дом. Израснал е по институции и е живял навсякъде. От няколко години обаче се прибира в "Дом Възможност". Мястото, където животът му започнал отначало.

 

Хората, за които Кольо говори, са от Фондацията за социална промяна. Да осигурят покрив над главата на 18-годишни младежи без родители е тяхна мисия. От 6 години възможна мисия благодарение на инициативата "Жълти стотинки".

 

От жълти стотинки и дарения само през изминалата година са събрани над 105 000 лева. Младежите, на които през годините петте така наречените "Домове Възможност" дали покрив, са около 100 в цялата страна.

 

Илиян и Краси пък живеят в "Дом Възможност" в Русе. Освен покрив и прехрана, там получават нещо, според тях, много по-ценно - надежда.

 

Кольо попаднал в дом, когато загубил майка си. Бил на 6. Има брат и сестра, но не знае къде са. Мечтае да бъде учител, за да помага на деца. Така, както преди време помогнали на него, съобщи НТВ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама