НОВИНИ


Боряна Димитрова: „Атака” срамно взе вниманието на избирателите

11 4744 26.10.2015
Боряна Димитрова: „Атака” срамно взе вниманието на избирателите
Боряна Димитрова:

Резултатите от изборите говорят за преформулиране на положението на национално равнище. РБ убедително се представиха, прогнозите за тях не се оправдаха. Партии, които не заслужиха вниманието на избирателите и не успяха да прескочат 2%, срамно обаче взеха вниманието на зрителите. Имам предвид ”Атака”. Това коментира пред НТ социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч”.


Свидетели сме на една бавна и добре проведена маневра от страна на ГЕРБ. Те разполагаха с абсолютно мнозинство в парламента, след което паднаха. После се съюзиха с „Атака” и ДПС и успяха да се върнат.  ГЕРБ от дясното се премести към центъра, за да спечели. И се случи, коментира социологът Андрей Райчев.

 

Местан постигна повече от очакваното за себе си. 30000 гласа е над неговото очакване. Има огромно събитие в левицата, а то е, че е трайно разцепено. БСП е пред съдбовен момент – дали ще тръгне по сценария на СДС, анализира Райчев останалите партии във властта.

 

В градове, където има усвояване на европейски средства, печелят ГЕРБ. При РБ листите са с по-сериозна заявка от кандидатите за кметове. Реформаторите успяха да наложат свои теми, които се оказаха важни. Те се наложиха с темата за съдебната реформа, за конституцията и това им донесе добри резултати, каза още Боряна Димитрова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама