НОВИНИ


Янакиев: Сидеров отприщва силови групировки! Срам ли го е Исаков?

25 5407 28.10.2015
Янакиев: Сидеров отприщва силови групировки! Срам ли го е Исаков?
Калин Янакиев

„Това е безумие. Това, което той върши, представлява много по-голяма обществена опасност, отколкото изглежда. Това е начало на организиране и пускане в действие на нерегламентирани силови групировки. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по бТВ философът и богослов проф. Калин Янакиев по адрес на депутата Волен Сиодеров, чийто имунитет е на път да падне .


Това, което върши Сидеров, не бива да бъде персонализирано. Това нямаше да стане, ако с него не вървяха тези десетина здрави момчета“.

Този имунитет разпростира ли се и над тези здрави момчета. Благодарение на тях той влезе в НАТФИЗ. Защо, ако той не може да бъде арестуван, не бъдат арестувани те? Това са щурмови групи. Това е начало на нацизъм, на мнение е той. Хипотетично да приемем, че в НАТФИЗ се продават наркотици и аз като буден гражданин да вляза вътре и да започна да обискирам студентите, момичетата примерно, аз няма ли да бъза задържан? Ще бъда! Г-н Сидеров е избран за народен представител, не да раздава правосъдие, продължи философът.

„Срам ли го е г-н Исаков (Юрий Исаков, посланикът на Русия в България, б.р.) от неговите защитници в България или вижда у тях последователи на руските казаци?“, попита проф. Калин Янакиев и допълни: „Сидеров обижда българската интелигенция и българското младежко съсловие“. Янакиев каза, че ще съжалява за думите си, ако наистина Сидеров се нуждае от медицинска помощ. „В такъв случай ще помоля Москов да вземе мерки и този човек да се върне към стотиците си избиратели“, коментира богословът.

„Аз с Волен съм била в един клас по Фотография. Беше съвършено различен човек. Той и сега има различни лица. Той днес в парламента изглеждаше по съвсем различен начин, отколкото онази вечер в НАТФИЗ. Той е човек хамелеон, той така оцелява“, посочи от своя страна Марта Вачкова , също гост на предаването. Избра ВИТИЗ, защото той е искал там да слага своите агитационни плакати и няколко момчета са казали – не. Защо полицията не изведе неговите момчета? А неговият оператор? А неговият журналист? Имам чувството, че под неговите крила се крият много хора, заяви актрисата. Това според нея е действие по сценарий. „Той е знаел, че там ще се стекат толкова много хора. Хората на изкуството са свободолюбиви хора“, аргументира се тя. Апелирам за любов, милост, чистота, състрадание, обяви още Вачкова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама