НОВИНИ


Божилов за Фрог: Даваме над 10 млн. на адвокати да ни бранят във Вашингтон за КТБ

8 5605 29.10.2015
Божилов за Фрог: Даваме над 10 млн. на адвокати да ни бранят във Вашингтон за КТБ
Даниел Божилов

Делото, което заведе Оманския фонд срещу България във Вашингтон, ще ни струва милиони, коментира пред Фрог нюз съпредседателят на НПО „Ние, гражданите” юристът Даниел Божилов.


Оманският фонд е завел иск за 150 милиона евро. Дори да спечелим арбитража, разходите, които са десетки милиони, остават за наша сметка. Разходите по защитата стигат до 15%  от цената на иска, конкретизира Божилов.

 

Българската фирма „Томов и Томов” ще се занимава с делото, както и чужда фирма. „Критериите, по които са наети, не са ясни. Обществена поръчка не съм видял да се прави”, отбелязва юристът и допълва, че десетина милиона ще бъдат възнагражденията на чуждата кантора.

 

Припомняме, че Оманският фонд е акционер в КТБ. Като такъв той предявява претенции към държавата, че тя не е изпълнила задълженията си към банката.

 

Божилов коментира и делата, които „Ние, гражданите” водят по отношение на вложителите в КТБ. „Папките се пренасят от един съд в друг. Не може да стартира процес, защото никоя съдебна институция не иска да гледа делата. Нарастват и жалбите в Страсбург срещу безобразията, които се извършват с кредиторите в банката. Досега жалбите са 549”, посочва юристът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама