Човешка ДНК се съдържа в 2% от кренвиршите и хотдога, произведени в САЩ. Това заявиха изследователи от американския център Clear Food Labs. Най-много човешка ДНК е открито във вегетарианските кренвирши. Става дума за около две трети от случаите.
Според учените нарушаването на санитарните норми в процеса на производство е основната причина за наличието на човешка ДНК в храните.
Някои производители посочват на етикетите невярна информация за хранителната ценност на своите продукти, фалшифицирайки информацията за белтъчините.
Освен това много от изследването продукти са съдържали съставки, които не би трябвало да съдържат. Например в кренвиршите от птиче месо има следи от свинско, а в 10% от изследваните вегетариански кренвирши се съдържа месо.
Проучването е обхванало 345 продукта, произвеждани от 75 търговски марки, сред които има както традиционни месни продукти, така и вегетариански кренвирши.