НОВИНИ


Откриха една от черните кутии на разбилия се самолет, над 100 тела са извадени

12 10184 31.10.2015
Откриха една от черните кутии на  разбилия се самолет, над 100 тела са извадени

Телата на над 100 души вече са извадени от разбилия се руски самолет с 224 пътници на борда, съобщи АФП. Открита е и една от черните кутии. Машината падна при полет над Египет тази сутрин. Тя излетяла малко преди 6 часа българско време и веднага изчезнала от радарите в централната част на Синайския полуостров.


 Reuters съобщава, че самолетът е паднал в района Хасана, южно от град Ариш на Синайския полуостров. Според египетското министерство за гражданската авиация самолетът е бил на височина 9,4 хиляди метра, когато в изчезнал от радарите. Малко по-късно  той открит  разцепен  на две части.

 

Има няколко версии за адът. Една от тях е, че всичко се е случило заради техническа неизправност на ербъса. Най-вероятно двигателите са отказали.  Не се изключва и предположението  за терористичен акт, но експертите твърдят, че това е по-малко вероятно.  Машината не е била стара, става ясно от световните медии.

 

Самолетът е излетял от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите. По данни специализирания портал самолетът се е движил в 7.11 ч. московско време със скорост от 748 км/ч на височина от 10 210 метра. Две минути по-късно скоростта вече е била паднала до 341 км/ч, а след това - до 172 км/ч. Тогава самолетът се е намирал на височина от 8649 метра. След това връзката с него била загубена.  Твърди се, че пилотите  поискали от диспечерите в Кайро да кацнат извънредно заради развалена радиостанция. Това се потвърждава и от началника на сектор „Авиационни произшествия", който информира, цитиран от „Ройтерс", че изчезналият пътнически самолет е напуснал безопасно египетското въздушно пространство и се е свързал с турските органи за контрол на въздушното движение.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама