НОВИНИ


Манолова: Не съм ЦИК, аз съм арменският поп

15 4294 04.11.2015
Манолова: Не съм ЦИК, аз съм арменският поп
Мая Манолова

Не съм отговорникът за организиране на изборната нощ, не съм ЦИК, ОИК, Томислав Дончев или Румяна Бъчварова. Аз съм омбудсманът или както хората казват, арменския поп. В изборния кодекс не пише, че трябва да се отварят чували или че трябва да се крадат гласове от едни партии и да се дават на други, каза по БТВ Мая Манолова, омбудсман.


Ако отговорните институции бяха дошли там, може би щяхме да накараме шефката да включи експерти в процеса. Тази сага приключи, когато там се включиха експерти, посочи тя.

Бях в пряка комуникация по телефон с хората от залата и с шефката на Столичната ИК цялата вечер, каза Манолова.

Вече защитавам не една партия, а българските граждани, каза тя по повод резултатите на БСП.

Част от проблемите, с които съм се заела, имат вече свое решение. Родителите на деца с напълно изгубен слух, ще могат вече да се обръщат към държавата за импланти, каза тя и посочи, че е решила този проблем още в първата си седмица като омбудсман.

Свалянето на имунитета и даването на разрешение за задържане на Волен Сидеров е закъсняло, смята Манолова. Най-много отново да се стигне до героизиране на неговата личност. Разговорът за депутатския имунитет е достатъчно сложен, ако сега тази поправка влезе, тя ще влезе като поправка Волен Сидеров. Аз съм ЗА да се мисли в посока ограничаване на депутатския имунитет, но нека това стане спокойно, с конституционалисти, а не прибързано, посъветва Манолова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама