НОВИНИ


Янков: Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство, полицаите са с вас

102 18888 04.11.2015
Янков: Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство, полицаите са с вас
Красимир Янков

Протестът е дълго въздържана реакция на отношението към полицаите и е напълно основателен. Първите организирани от синдикатите действия бяха преди повече от 6 г. - тогава служители от МВР се събираха и пушеха цигари, пиеха вода и имаха своите основателни искания.


Това заяви пред БНР народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков. Той допълни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов тогава са подстрекавали полицаите и същевременно са поели  ангажимент към сектора да бъдат удовлетворени всички искания. Затова и  през 2009-та година ГЕРБ е бил подкрепен от работещите в сектор "Сигурност"  - с очакванията, че като главен секретар на МВР Бойко Борисов ще е съпричастен и ангажиран към работещите в МВР. „Още тогава всички видяхме каква е екипировката на полицаите, какви са им обувките, какви са дрехите, в какви условия работят. Сега освен, че са с монтирани камери да се следи работата на патрулиращите полицаи, не се сещам за друга придобивка. Хаос, произтичащ от ръководството, постоянно променящи се задачи към служителите, според възникващите обстоятелства - да се пази границата, предотвратяване на безредици в случай като в Гърмен и Орландовци - за всичко това се налага полицаите да работят с ненормирано работно време“, каза Красимир Янков. Той поясни, че на служителите на реда не им се заплаща извънредния труд, а пенсиониралите се не се изплаща полагащото се по закон обезщетение. Според народния представител сега предстои още по-голямо орязване: отнемат им социални придобивки - премахване на клас прослужено време, намаляване на годишния отпуск от 30 на 20 дни, няма увеличение на заплати, премахва се обезщетение за прослужени години при пенсиониране. Няма заложени пари в Бюджет 2015 - виновен няма сред управляващите. Няма пари в Бюджет 2016 – Горанов и Бъчварова обясняват това с реформа и финансова дисциплина.

 

„Проблемът е създаден от натрупване на много неблагоприятни обстоятелства – става въпрос за изключително тежък труд, с ненормирано работно време, което се отразява на личния живот на полицаите. Когато става въпрос за договорени вече условия при постъпване на работа, сега на полицаите се казва, че няма средства в бюджета“, посочи Янков.

 

„Кажете сфера зависеща от управлението, в която Бойко Борисов и ГЕРБ да не са създали хаос и напрежение и да не обясняват с реформа? Здравеопазване, образование, разузнаване, отбрана... Съвсем справедлив е този гняв срещу управлението на Бойко Борисов. Само оставка на Горанов и Бъчварова няма да са достатъчни“, категоричен е народният представител. По думите му премиерът и правителството трябва да бъде отстранени от управлението. „Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство. Не се притеснявайте да протестирате, полицаите са с Вас и те протестират, ще застанат до Вас“, призова Красимир Янков. Той отбеляза, че лъжите, манипулациите, и всяването на страх с в основата на проведените местни избори, видимо от ниската активност и демонстрираните резултати. Според Янков управляващите ни внушаваха  заблудата  за тих и спокоен вот, но само ден след втория тур обстановката започна да се променя. Той прогнозира, че народното недоволство, произтичащо от всички сфери на това управление ще ескалира все повече.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама