НОВИНИ


НС свали имунитетите на Сидеров и Чуколов

12 4345 05.11.2015
НС свали имунитетите на Сидеров и Чуколов

Народното събрание свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искането на главния прокурор за образуване на наказателно постановление, предаде Фокус.


Депутатите, които гласуваха за свалянето на имунитета на Волен Сидеров в мнозинството си 144 бяха „за“, 11 гласуваха „против“ и 1 гласува „въздържал се“. За свалянето на имунитета гласуваха представители на всички парламентарни групи, против бяха членовете на „Атака” и от „БСП лява България” имаше „Въздържал се“.

 

За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха 148 „за“ 11 гласуваха „против“ и 0 „въздържал се“. Така депутатите одобриха проекти за решения по исканията на Главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание.

 

Главният прокурор внесе в НС искането за свалянето на имунитетите на двамата депутати, след като на 12 октомври Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата, а след това на 25 октомври, в нощта на първия тур на местните избори, лидерът на ПП АТАКА нахълта в сградата на НАТФИЗ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама