НОВИНИ


КЗК санкционира "Енерго-ПРО" с 14,4 млн. лева

0 4133 06.11.2015
КЗК санкционира "Енерго-ПРО" с 14,4 млн. лева

Комисията за защита на конкуренцията санкционира "Енерго-ПРО" с близо 14,4 милиона лева лв. за злоупотреба с господстващо положение. Според регулатора, поведението на дружеството нарушава конкурентната среда и засяга интересите на потребителите.


Нарушенията от страна на електроразпределителното дружество са извършвани в продължение на шест години. Време, в което предприятието е отказвало създаването на индивидуална партида и обществено снабдяване с електроенергия на потребител.

 

В решението си Комисията за защита на конкуренцията постановява срок от един месец, в който електроразпределителното дружество да отстрани допуснатите нарушения и да предприеме незабавни действия за ефективното снабдяване на клиентите си с електроенергия.

 

 

"Енерго-ПРО" ще обжалва в съда решението на Комисията за защита от конкуренцията, съобщиха от дружеството. Според тях нарушението, за което са санкционирани, датира от 2008 г., когато електроснабдителното дружество е било собственост на Е.ОН. България, съобщи БНР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама