НОВИНИ


Таско Ерменков: БСП ще продължи да се бори срещу парите с идеи

3 4593 08.11.2015
Таско Ерменков: БСП ще продължи да се бори срещу парите с идеи
Таско Ерменков

„Не трябва да се преувеличава, когато се тълкуват резултатите от изборите. Чисто аритметично, ако се сравнят броят на гласовете за БСП на изборите 2015г., ще се види, че те не се различават от броя на гласувалите за нея през 2014г. Това показва стабилизация на партията и началото на тръгването й нагоре със своите политики”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков в ефира на БНР.


Той подчерта, че става въпрос само за гласовете за БСП, тъй като особено в областните  и общинските градове АБВ, която претендира да е лява, е подкрепила ГЕРБ на балотажа. Като пример той даде Сливен, където депутатът от АБВ Иван Славов публично е обявил, че АБВ ще подкрепи кандидатът на ГЕРБ там. „Хората със социално мислене виждат как действа АБВ и си правят изводите”, подчерта Ерменков. По думите му компромиси в дадена коалиция могат да се правят по тактиката, но не и по отношение на идеологията и социалното, грижата за трудовия човек, онеправданите, които са на първо място. Той бе категоричен, че това ще е основата на всички бъдещи разговори на левицата за партньорства.  
          
Таско Ерменков подчерта, че в Сливен, в деня на изборите, е имало засилено присъствие на жандармерията – 20 жандармерийски автомобила, а в родното място на министър Десислава Танева поверената й агенция по контрол на храните е затваряла магазини.
          
Депутатът от левицата коментира, че причина за резултатите на БСП е главно разочарованието на симпатизантите на партията от коалициите, в които БСП е взела участие по време на миналото управление, с цел изваждане на ГЕРБ от властта и прокарването на социалните политики, макар ефектите от тях да са били видни за всички. Той подчерта и, че БСП не е влязла в управляващата в момента коалиция, а е застанала твърдо зад приоритетите си. „И в общата си политика, и в подготовката за бъдещия конгрес на левицата, и в работата с нашите избиратели и симпатизанти ще поставим на първо място идеологията и връщането й в политиката”, категоричен бе социалистът. По думите му основната разделителна линия в идеологически план е, че в центъра на лявата партия е човекът на труда, а в центъра на десните партии - бизнесът и неговият интерес. Според него много партии в момента се опитват да разрушат тази разделителна линия  и да се намали капацитета на обществото да се бори срещу частните интереси в полза на обществените. „Лявата партия се бори срещу парите с идеите, които трябва да карат хората да вярват в едно по-добро бъдеще”, заяви той.

Държавата не участва в икономическият живот на страната

Ерменков подчерта, че държавата явно не участва в икономическия живот на страната, което означава, че в него участват онези, които обслужват личният си интерес. Като показателно за това той посочи, че държавата разпределя 31% от БВП на страната чрез бюджета, а средното за Европа е около 50%. „Държавата не е лош собственик и трябва да участва на равно с всички останали собственици, включително и на пазара на труда за разкриването на нови работни места”, каза социалистът. Той подчерта, че европейските пари не могат да бъдат двигател на икономиката, а само допълнителна помощ на националната политика и финанси да се движат в правилната посока.

Промените в сектор „Сигурност” имат една цел – България да стане разграден двор

          
По темата за протестите на полицаите Ерменков коментира, че те са ударени освен от намаленията, направени подло веднага след изборите, на които са били използвани, а и от лишаването на техните семейства от социални придобивки замразени в бюджета за 2016 г. „Бюджетът на управляващите е насочен срещу обикновения човек”, категоричен бе той.
          
Ерменков подчерта, че сигурността е онази ключова точка, която ако съществува и не бъде разградена, няма да позволи разграбването на държавата и обществените блага. Той обясни, че с всички промени в сектора, като се започне с тези в  закона за досиетата на ДС и се свърши с опита на президента да наложи в служба „Военно разузнаване” политически комисари за началници, имат една единствена цел – България да стане разграден двор, за да може всеки, който реши да може да влезе и да прави каквото си иска, да няма контрол и санкции за нарушаващите закона. Той подчерта, че без агентурен апарат, не могат да се извършват пълноценни операции по защита на националната сигурност. На фона на това по думите му се е стигнало до там хората, когато чуят за работа, свързана с националната сигурност, да ги е страх, защото утре имената им могат да бъдат издадени.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама