НОВИНИ


Слънце и силен вятър в 20 области

0 5423 10.11.2015
Слънце и силен вятър в 20 области
Циганското лято продължава с вятър

За вторник е обявен жълт код в 21 области на страната. Предупредителният код е за силен вятър с пориви до 20 м/сек. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София-град, София-област и Перник.


Няма да духа толкова силно в областите Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Бургас, Варна и Добрич. Навсякъде другаде в страната вятърът ще бъде бурен и на пориви. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Ще е топло с максимални температури между 18° и 23°.

Над планините ще има променлива облачност. Ще духа силен, по откритите части до бурен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 4°. Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен предимно западен вятър. Максималните температури ще са 18°-21°.

Температурата на морската вода 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама