ПОЛИТИКА


Антони Тренчев: Полицейските протести отлагат реформите

5 5996 11.11.2015
Антони Тренчев: Полицейските протести отлагат реформите
Антони Тренчев

Големият проблем около протеста на служителите от МВР e, че реформите се отлагат, коментира пред ON AIR депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев. Попитан дали с протестите на служителите от сектор „Сигурност” не се цели отстраняване на реформаторите от управлението, народният представител коментира, че „опити да се отстрани РБ от управляващата коалиция има от създаването й и вероятно ще има до края”.


„За мен е много трудно да прозра дълбочината на протеста. Толкова много хора се изредиха да обясняват, че протестите са спонтанни, че не остана съмнение, че не са”, заяви още депутатът.

Тренчев коментира и предстоящите стрес-тестове на банковата система. По думите му съмненията около провеждането им ще останат, на първо място заради избора на одитор в лицето на консултантската компания Делойт.

„Не знам дали знаете, но Делойт са одитори на 6 от големите банки в страната, което за мен е потенциален проблем”, коментира Тренчев. Той допълни, че не е ясно дали и ако бъде установен недостиг на капитал при някоя от банките въз основа на заложените критерии, това ще бъде публично оповестено.

Според него новият гуверньор на БНБ е изпуснал времето да прочисти системата, като е преназначил за свои подуправители участници и в предходното управление.

„Това, което се изгубили като репутация, да го компенсираме като внос на репутация с влизането в Единния банков надзор”, заяви още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама