НОВИНИ


Франция издирва Абделсалам Салах за касапницата

13 5121 15.11.2015
Франция издирва Абделсалам Салах за касапницата

Френските власти обявиха за издирване Абделсалам Салах, тъй като той е заподозрян за участие в кървавата нощ във френската столица на 13 ноември. Издадена е заповед за издирването на 26-годишния мъж.


По време на атентатите в Париж умряха седем от извършителите, двама от които бяха французи, живеещи във Франция. Френският вътрешен министър каза, че разследването ще докаже, че нападенията са били организирани от чужбина от група лица, базирани в Белгия. Бернар Казньов допълни, че терористите се възползвали от свои съучастници във Франция. Разкриването на колата с оръжие край Париж подхрани съмненията, че терорист е успял да се измъкне невредим.

 

Френската полиция търси информация за Салах, който е роден в Белгия. Мъжът е описан като опасен и хората са предупредени да не се приближават до него и да не предприемат самостоятелно действия за залавянето му, цитира БГНЕС.

 

В момента Франция е в тридневен траур заради жестоките атаки в Париж в нощта на 13 ноември, при които загинаха 129 души при терористичните действия срещу ресторанти, барове и музикална зала. Стотици бяха ранени, от тях десетки са с опасност за живота и са в критично състояние.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама