НОВИНИ


АБВ поиска оставката на вредния президент Плевнелиев

28 4893 17.11.2015
АБВ поиска оставката на вредния президент Плевнелиев
АБВ

От АБВ поискаха президентът Росен Плевнелиев веднага да си подаде оставката заради коментарите му по отношение на Русия в интервюто му за "Индипендънт". С голяма болка, с голямо съжаление трябва да констатираме за пореден път, че Плевнелиев е абсолютно неадекватен, каза на пресконференция заместник-председателят на АБВ Румен Петков.


По думите му реалното определение е много по-тежко. Този човек е вреден за България, той трябва да си подаде оставката веднага, той опозори България пред демократичния свят, заяви Петков. По думите му не можеш на фона на трагедията в Париж "да демонстрираш, че имаш болен мозък, болна фантазия" и да кажеш, че основната цел на Русия е да удари сайта на ЦИК в България, на президентството и, че Русия ни е обявила война. "Значи той не разбира, че нашият враг е "Ислямска държава" и терорът, понеже той мрази Русия, държи да злепостави България пред всички нормално мислещи хора. Нали разбирате, че това интервю се чете в целия свят, "Индипендънт" не е "Септемврийска победа"- Плевен", отбеляза Петков.
ПГ на АБВ готви и утре ще внесе проект на декларация, с който Народното събрание да възложи на българското правителство да инициира в ЕС отпадане на санкциите срещу Русия при съответните реципрочни действия от руска страна. Това е стъпката днес, ако искаме да покажем, че имаме политическа воля и че добре разбираме пред какво е изправен демократичният свят, каза Румен Петков. По думите му това е решението днес - ЕС, Русия, САЩ в общ фронт срещу "Ислямска държава" и срещу тероризма като цяло.

Говорителят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова обясни, че в проект на декларация на НС не се предвижда импийчмънт на президента. Уважаваме разделението на властите и не смятаме, че от парламента трябва да се иска този импийчмънт, това е позиция на политическа партия АБВ, уточни тя. Тодорова добави, че по-скоро акцентите в декларацията ще са други с оглед на новите реалности и терористични заплахи да се потърси ревизия на отношението към Русия. От ПГ на АБВ ще поканят на разговор в рамките на тази седмица ръководствата на Националната разузнавателна служба, ДАНС и Служба "Военна информация" относно бюджетното обезпечаване на службите с оглед на новите заплахи за сигурността.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама