НОВИНИ


Недим Генджев: В Корана няма 77 девици в рая за убийство

1 6423 18.11.2015
Недим Генджев: В Корана няма 77 девици в рая за убийство
Недим Генджев

Не всички терористи са мюсюлмани, не всички мюсюлмани са терористи, заяви по БТВ бившият главен мюфтия Недим Генджев. Не може да се слага знак за равенство между терор и ислям, добави той. В Свещения коран няма да намерите - бомбардирай, пали, коли, уточни Генджев, цитирайки в оригинал пасажи.


Друг е въпросът, че в някои гета живеят затворени общества, които са с промити мозъци. те не излизат от тия гета, държавата не знае какво става там, оставила ги е на самотек и децата попадат подвлиянието на необразовани ходжи, които ги карат да вършат тия щуротии, обясни Генджев. Да убиваш хора е грях и то най-жесток, каза той.

Генджев отрече в Корана да пише, че който участва в джихад, ще получи в отвъдното 77 девици и ще отиде в рая. Пишело, че ще отидеш в рая, ако правиш благодеяния и спазваш молитви и пости. Коранът не насърчава убиването на друговерци, категоричен беше той. Никой няма право и да се самоубива. Значи някой им промива мозъците, колко му е да го напълниш с наркотик, обясни той.

Имамът трябва да пълни с правата вяра сърцата на хората, а не да им казва да убиват. но самите държави са си виновни, че оставиха джамиите в ръцете на полуграмотни имами. Затова се стигна до това дередже, каза Генджев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама