НОВИНИ


Цветанов: Внимавайте с острите изказвания за региона

5 4230 18.11.2015
Цветанов: Внимавайте с острите изказвания за региона
Цветан Цветанов

Трябва да се действа с цялата строгост на закона, за да се неутрализират клетките, предизвикали атентат, заяви по ТВ Европа Цветан Цветанов от ГЕРБ. Има доста законодателни мерки, целяща взаимодействие между службите.


Той призна, че в последната година има проблем с профила на бежанците - млади мъже и момчета. Друго предизвикателство били европейските граждани второ, трето поколение, които се присъединяват към ИДИЛ. Връщайки се обратно в държавите, от които произлизат, те стават проблем и това е най-голямата заплаха, защото те няма как да се контролират при тази мобилност, поясни той и настоя за подобрена координация.

Конфликтът в Сирия няма да се реши бързо, ще се генерира увеличаващ се бежански поток; Ирак и Афганистан също са нестабилни, а последствията за сигурността на Европа ще са тежки, смята Цветанов.

Трябва да бъдем балансирани в емоционалните си изказвания, призова той по отношение на говоренето в българския парламент. И се обяви за запазване на добросъседските отношения в региона. Да не излизаме с остри позиции, а да сме съпричастни към общите усилия, каза той.

По тема за бюджет 2016 г. Цветанов заяви, че от днес започнало тегленето на чергата. И благодари на ПФ за последователната подкрепа за бюджета. Имало обаче искрици в ПГ на АБВ и на РБ. ГЕРБ били последователни и устойчиви; щели да пазят стабилността. Заради събитията в Европа и в Близкия изток трябвало да има допълнителни възможности в бюджета.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама