НОВИНИ


Стоянова за винетките: Всяко удоволствие трябва да бъде заплатено

18 5065 18.11.2015
Стоянова за винетките: Всяко удоволствие трябва да бъде заплатено
Менда Стоянова

Пътищата веднъж построени, трябва да се поддържат, затова не трябва да се преосмисля цената на винетката, заяви по БТВ председателката на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. За да се случват определени неща, трябва да има финансов източник за това. Единственият финансов източник на държавата са данъците, таксите. В случая винетката е вид такса. Всички искаме да пътуваме по магистрали, второкласни и първокласни пътища, които да бъдат поддържани, каза тя.


През последните години благодарение на европейската солидарност имаме значителен напредък в пътищата. Това е гордостта на ГЕРБ. Трябва да мислим, че тези пътища веднъж построени, трябва да се поддържат. По-правилно е тези, които ползват дадена услуга, да плащат за тези пътища, а не от общия размер на данъците, които всички останали плащат. Като прибавим към това, че осем години цената на винетката не е повишавана, мисля, че тези процеси не са правилни. Всеки един трябва да знае, че малко или много всяко удоволствие трябва да бъде заплатено, смята Стоянова.

В България има страшно много автомобили. На семейство се падат по два автомобила. Някои от тях са по-читави, други са втора или трета употреба. Всички тези хора ползват тези пътища и както сипват бензин в колата си, така трябва да заделят пари и пътят, по който се движат, да бъде добър, каза още Стоянова. Не е нужно бабата и дядото на село, които нямат кола и не се возят по пътищата да поемат част от издръжката на тези пътища, каза тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама