НОВИНИ


А. Найденов: Не бива сваленият самолет да слага въпросителна между координираните действия срещу тероризма

6 4780 24.11.2015
А. Найденов: Не бива сваленият самолет да слага въпросителна между координираните действия срещу тероризма
Ангел Найденов

„Очевидно става дума за един много сериозен инцидент, който вън от всякакво съмнение ще засили напрежението между двете страни, което така или иначе съществува заради действията в районите по границата на Сирия и Турция. Това не трябва да бъде инцидент, който да слага въпросителна между координираните действия срещу Ислямска държава и по принцип срещу тероризма”. Така зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов коментира пред медиите в парламента случая със сваления руски самолет.


Според него, големият въпрос е много бързо да бъде проведено разследване, което да установи всъщност какво точно се е случило, как е свален руският самолет и къде.

 

„Това ще даде отговор и на много въпроси, в това число и въпроса дали това е провокация”, каза още Найденов. Той обясни, че има различни начини, по които се формират международни комисии за разследване. „Очевидно в случая имаме най-малко две гледни точки, които до този момент се отстояват от представителите на двете държави, така че всяка една ще държи на своята версия. Въпросът е да има достатъчно надеждно разследване, което да удостовери къде точно се е намирал в този момент руският самолет”, завърши Ангел Найденов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама