НОВИНИ


Андреев: Цацаров настъпи поредната мотика

8 6064 26.11.2015
Андреев: Цацаров настъпи поредната мотика
Методи Андреев

Главният прокурор настъпва поредната мотика, заяви по НТВ Методи Андреев, депутат от ГЕРБ. Много преди да стана народен представител, тогавашният служебен министър направи проверка на едно РПУ-Пловдив заради сигнали за покупка на гласове. След това вече имах и конкретна информация. Оказах натиск като депутат и призовавам всички да го правят, обясни той.


Предадох на министър Бъчварова сигнали, в резултат на които видяхте какво стана в Първомай. Когато съм искал да се прави проверка, шефът на ОДП не знае ли какво се върши. Или е бил некомпетентен да установи тези данни без мое вмешателство, или е опънал чадър. Всеки народен представител трябва да го парви.

Настоящият шеф на РПУ-първомай мое протеже ли е, попита Андреев главния прокурор.

Това, което прави главният прокурор, защото аз подкрепих инициативата "Правосъдие за всеки" за реформа в съдебната система и не е тайна, че публично заявих, че най-нереформираната част от българската съдебна система е българската прокуратура, в която витае духът на Вишински. Реформа там ще има, независимо какво мисли главният прокурор. Пръв аз внесох поправка в 38-но НС да падне недосегаемостта на главния прокурор, припомни Андреев. Той бил единственият депутат от ГЕРБ, присъствал във вторник на събирането на реформа. Тя ще се случи под натиска на гражданското общество.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама