НОВИНИ


Ученици ще минават през металдетектори в старозагорските училища

0 4596 28.11.2015
Ученици ще минават през металдетектори в старозагорските училища
архив

Ученици ще минават през металдетектори в старозагорските училища. Такива са намеренията на местните власти, а кметът на Стара Загора заяви, че идеята започва да се реализира още през следващата седмица, съобщи Нюз. бг.


Естествено, първо металдетектор ще бъде монтиран в сградата на община Стара Загора. Поетапно с устройствата с цел сигурност ще бъдат оборудвани и училищата.

 

Средствата за металдетекторите в училищата ще са от бюджета на  общината. Цената на един уред е около 4 хиляди лева, което означава, че общината ще трябва да предвиди бюджет около 100 000 лв. за оборудването на всички училища.

 

В момента се правят справки и проверки за  охраната, която всяко едно училище наема и  поддържа от делегирания си  бюджет.

 

През новия програмен период от ръководството на община Стара Загора предвиждат да кандидатстват за видеонаблюдение, интелигентни светофари и цялостна система за видеонаблюдение по Транспортния проект.

 

Целта е в общината да се създаде Център за видеонаблюдение, който да следи и да записва в реално време всичко, което се случва.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама