НОВИНИ


ИЗВЪНРЕДНО! Борисов уволнява Хр. Иванов заради медиен натиск?

45 14510 30.11.2015
ИЗВЪНРЕДНО! Борисов уволнява Хр. Иванов заради медиен натиск?
Бойко Борисов

Оставката на правосъдния министър Христо Иванов щял да поиска премиерът Бойко Борисов до дни. Причината е натискът от страна на някои медиите, които от месеци тръбят за участието на министъра и някои лидери на Реформаторския блок в заговор срещу лидера на ГЕРБ.


Това съобщиха за Фрог нюз анонимни източници. Пред коалиционните си партньори от РФ премиерът щял да се аргументира, че жертва Христо Иванов в името на по-висока цел - запазване на добрия тон с ДПС в ситуация, в която Турция играе важна роля за бежанския проблем. Според запознати с решението за отстраняването на правосъдния министър премиерът целял също и туширане на скандала с публикуваните разговори на съдиите Ченалова и Янева, в които става дума за намеса на изпълнителната власт в работата на съдебната.

Отстраняването на правосъдния министър щяло да успокои и напрежението във ВСС и особено около правомощията на главния прокурор.

Премиерът е решил да действа по този начин, защото имал пълно доверие на пеевските медии. Те получавали информация от най-високите етажи на прокуратурата, ДАНС и тайните служби. Щом досега тези институции не са опровергали съобщенията за заговори и преврати, значи те наистина застрашават Бойко Борисов и демокрацията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама