НОВИНИ


Журналистът Д. Стоянов: Записите за "опраскване" са истински, не са манипулирани

3 5588 30.11.2015
Журналистът Д. Стоянов: Записите за "опраскване" са истински, не са манипулирани
Димитър Стоянов

Записите са автентични, технологичното изследване показа, че не са манипулирани. Не бихме си позволили да пуснем нещо, за което нямаме потвърждение. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Димитър Стоянов.Той е авторът на разпространените скандални записи за "опраскване" на магистрати.


Главният прокурор днес говори за сценарий и за сценаристи, но не видях да представя доказателства за това, каза още той.

Той разкри, че записите са изпратени за анализ в реномирана европейска лаборатория. Това, че Владимира Янева каза, че не помни, не значи, че тези разговори не са се състояли. Решихме да пуснем записите, защото определени медии, свързани с Делян Пеевски, започнаха клеветническа кампания срещу нас. Те се опитаха да омаловажат записите, посочи журналистът.

В разговорите има доза тоталитарност. Това не са жени, които си говорят във фризьорски салон, а съдийки, които са решавали човешки съдби. Очакваме да бъдат проверени фактите, изнесени в тези разговори, подчерта Димитър Стоянов.

По думите му, твърденията, че записите са насочени срещу институции като премиера и главния прокурор, са внушения от хора, които искат да се запази статуквото.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама