ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 16 февруари

0 4019 15.02.2009
Предстоящо на 16 февруари

Представят месечен доклад за поведението на медиите и ефективността на политическите послания в предизборна ситуация; коментират пазара на жилища в България в контекста на ипотечната криза в Европа; президентът на ЕНП Вилфред Мартенс идва в София по покана на ПП ГЕРБ.


 

От 10.00ч. в пресклуба на БТА Лабораторията за медиен мониторинг на фондация "Медийна демокрация" ще представи месечен доклад за поведението на медиите и ефективността на политическите послания в предизборна ситуация.

От 11.00 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Нови моменти в кандидатстудентската кампания на Техническия университет – София”.

От 11,30 ч. Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в централата на партията на бул "Витоша" 18.

От 12.00 ч. в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ERA® България на тема: „Пазарът на жилища в България в контекста на ипотечната криза в Европа”.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Движение НАПРЕД. Темата на пресконференцията ще бъде: Мерки за стимулиране на българската икономика и бизнес в условията на финансова криза. В пресконференцията ще вземат участие Кънчо Филипов – съпредседател на Движение НАПРЕД, Любен Дилов, Румен Йончев, Мирослав Мурджов и представители на икономическия ни екип.

 

В 13.00 часа на ул. „Г. С. Раковски” 134 СДС ще даде пресконференция.

Президентът на Европейската Народна Партия Вилфред Мартенс пристига на двудневно работно посещение в София по покана на ПП ГЕРБ и ръководителят на групата евродепутати от ГЕРБ Румяна Желева
. От 10.00 часа Вилфред Мартенс ще посети централата на партията. На работна среща с лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, с председателят на партията Цветан Цветанов, с ръководителят на групата евродепутати от ГЕРБ Румяна Желева и с Изпълнителната Комисия на партията, Мартенс ще обсъди политическата обстановка в страната и подготовката за изборите за Европейски парламент. В 11.00 часа Ръководството на ГЕРБ и президентът на ЕНП Вилфред Мартен ще дадат пресконференция за българските медии в централата на ГЕРБ. След това те ще отпътуват за град Раковски в Пловдив област. Там по програма от 12.30 часа гостът, който е и бивш премиер на Белгия и католик, ще посети катедралния храм “Пресвето Сърце Исусово”.
След това, Президентът на Европейската народна партия Вилфред Мартенс, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на партията Цветан Цветанов и евродепутатът Румяна Желева, ще заминат за Пловдив, където е предвиден обяд с Негово Високо преосвещенство Пловдивския митрополит Николай.В 17. 30 часа в Концертна зала - Пловдив Вилфред Мартенс ще срещне с областните и общински координатори на ПП ГЕРБ - Пловдив. Президентът на ЕНП лично ще връчи и членските карти на новоприети членове от Пловдив - град и Пловдив област.

От 18,00 часа в Първо студио на БНР на бул. „Драган Цанков”4 в София ще се състои музикално-поетичен концерт, посветен на Дамян Дамянов /1935 – 1999/.

От 17.30 часа в театър „София” ще бъдат връчени наградите на Столична община за принос в областта на физическото възпитание и спорта. Наградите се присъждат от Столична община за принос на физическото възпитание и спорта.

От 17.00ч. в Народно читалище „Николай Хайтов” в София ще се проведе конкурсът „Музикална младеж”.

Военнослужещи от Четвърти пехотен взвод от Българската армия, отличили се по време на операцията на НАТО в Афганистан, ще бъдат наградени на церемония в гр. Казанлък. Церемонията по разформироването на взвода ще се състои от 11.00ч. в поделение 34 750 – Казанлък. Четвърти пехотен взвод изпълнява задачи по охраната на летище „Кандахар”.

Народните представители от Коалиция за България Румен Петков и Васил Антонов ще направят голямо дарие на ОУ”Отец Паисий” – село Радомирци, община Червен бряг. Депутатите ще бъдат посрещнати от директора на училището Тошко Тодоров в 9.00. часа. Програмата за посещението на Румен Петков и Васил Антонов в Червен бряг предвижда още среща с кмета на общината Данаил Вълов в 9,30 ч . За 10.00. ч е насрочена и съвместна пресконференция. В 10,30 ч народните представители ще се срещнат с актива на БСП и групата общински сътевници от левицата в община Червен бряг. Народните представители от Коалиция за България ще участват и в пресконференцията в 13.00. ч в читалище „Съгласие”- гр. Плевен, на която ще бъдат представени инициативите, посветени на 140-тата годишнина на културния институт.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще направи проверка на обекти, финансирани със средства от ЕС в община Ловеч. В 11.00 ч. заместник-министър председателят ще инспектира рехабилитацията на общинска пътна мрежа, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие” /от разклона Абланица в посока с.Българене, с. Малиново/, а в 14.30 ч. ще посети градската пречиствателна станция за отпадъчни води, финансирана по програма ИСПА. В 14.00 ч., вицепремиерът ще участва в откриването на друг обект, финансиран по ОП „Регионално развитие”– реконструкция, модернизация и оборудване на учебно заведение в община Ловеч / СОУ „Климент Охридски”/. В Ловеч Меглена Плугчиева ще се срещне с кмета на общината Минчо Казанджиев и с областния управител Сурай Велиева.

От 10.30 часа в медийно-информационния център на община Видин ще се проведе пресконференция на кмета на общината Румен Видов. Тема на срещата: Проекта на бюджет на община Видин за 2009 година.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и генералният директор на НКЖИ Антон Гинев ще открият ремонтираните жп гари Калояново и Граф Игнатиево. На церемониите ще присъстват и представителите на местната власт, депутати и общественици.

От 13.30ч. в хотел „Янтра” във Велико Търново ще се проведе пресконференция във връзка с регионалните срещи на неправителствените организации от областите Русе, Видин, Силистра, Монтана, Враца, Лом, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново по проект „ Да работим заедно”.

Общинският кръг на Четвъртата национална конференция „Училището – желана територия на ученика” ще се състои в Криводол. Домакин на форума е Прогимназия „Св. св. Кирил и Методий”, с. Краводер.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама