БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Стартира изготвянето на стратегия за туризма

0 5384 07.05.2007
Стартира изготвянето на стратегия за туризма

В състава на работната група влизат представители на туристическия бранш и на Държаната агенция по туризъм.


Започна изготвянето на Стратегия за развитие на туризма за периода 2007-2013 година, съобщиха от Държавната агенция по туризъм (ДАТ) след второто заседание на работната група по темата.
В процеса ще бъдат анализирани Стратегически план - дело в рамките на проект "Техническа помощ за българската Държавна агенция по туризъм" по програма ФАР, приетите общински планове и програми за развитието на туризма в отделни региони на страната, както и информацията, получена от различни страни за техните стратегии за развитие на туризма.
В състава на работната група влизат представители на туристическия бранш и на Държавната агенция по туризъм. В процеса на работата ще бъдат привличани и експерти извън първоначалния състав. Към институционалния сайт на ДАТ ще бъде открит специален форум за мнения и коментари, а специализирани предложения могат да бъдат изпращани към секретариата на работната група в ДАТ. Агенцията е разпратила писма до всички министерства с искане за предоставяне на информация за нормативни и стратегически документи, имащи отношение към развитието на туризма.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама