ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 февруари

0 4057 16.02.2009
Предстоящо на 17 февруари

Вицепремиерът по управление на европейските фондове М. Плугчиева обядва с посланиците от страните-членки на ЕС; откриват дискусия по проблемите на пътната инфраструктура; премиерът Станишев прави първия ход в шахматния двубой между Веселин Топалов и Гата Камски.


 

От 12.00 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън” ще се състои традиционният обяд на вицепремиера по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева с посланиците от страните-членки на ЕС в контекста на стремежа за регулярна и ефективна комуникация с Европейската комисия по въпросите на усвояването на европейските средства.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и зам.-министър Искра Михайлова ще се срещнат с ръководството на „Официално представителство на уникалните селища в Европа в подкрепа на политиката за динамично регионално развитие”. Срещата ще се проведе в залата на Икономическия институт на Българската академия на науките.

Дискусия по проблемите на развитието на пътната инфраструктура ще бъде открита от 10.00 часа в Гранд хотел „София”, зала „София”. На дискусията ще присъстват министърът на транспорта Петър Мутафчиев, Йордан Мирчев – председател на парламентарната комисия по транспорт и съобщения, Ясен Ишев – директор на дирекция Планиране и контрол на пътната инфраструктура към Министерството на транспорта, Мариан Маринов – мениджър контрол на риска, Делойт България и др.

Министерството на държавната администрация и административната реформа организира първия централизиран конкурс за хора с трайни увреждания за експертни длъжности в държавната администрация. Събитието ще се проведе от 11.00 часа в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика” .

Международната специализирана изложба и семинар за охрана, сигурност и безопасност „SECURITY 2009” ще се проведе от 17 до 20 февруари в Националния дворец на културата. Експозицията ще представи най-новите български и чуждестранни разработки в областта на охраната, услугите и технологиите в областта на сигурността, пожарите, промишлените аварии и др. Официалното откриване на изложбата ще се състои от 11.00 ч. в Централното фоайе на НДК.

В 15.00 часа министър-председателят Сергей Станишев ще направи първия ход в шахматния двубой между претендентите за световната титла - гросмайсторите Веселин Топалов и Гата Камски. Двубоят между българския и американския шахматист се провежда под патронажа на премиера.

В 10.30 часа ще се проведе Национален партиен форум на ГЕРБ. Събитието ще бъде в Зала 3 на Националния дворец на културата. На събитието ще присъстват председателят на ЕНП Вилфред Мартенс, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов.

Ръководството на партия „Българска нова демокрация” ще даде пресконференция
от 13.00 часа в конферентаната зала на пресклуб „София прес”.

Председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев ще участва в Общото събрание на Студентския съвет в УНСС, което ще се проведе от 14:00 ч., в конферентната зала на I етаж на на университета. След срещата лидерът на РЗС ще даде брифинг за журналистите.

От 14.00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще представи обновения интернет сайт на партията.

Групата на СДС в Столичия общински съвет ще даде пресконференция от 11:30 часа в 1 зала на СОС. Ще бъде представен проект за алтернативен бюджет на София.

Единадесетият турнир по плуване „Делфин” - 2009 г. ще се бъде открит от 14.30 часа в плувен басейн „Мадара” - НСА “Васил Левски”. Проявата ще се проведе под мотото „130 години от обявяването на София за столица на Република България.” Тя е организирана от Дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община със съдействието на НСА „Васил Левски”.

Отчетно-изборно събрание на ДСБ-Възраждане ще се проведе от 18,30 в централата на ДСБ на бул. “Витоша” №18.

От 17.00 часа в зала „Средец” на Министерството на културата ще бъде направено представяне на сборниците „Национално, балканско, европейско: конвергентност и дивергентност” и „Национално, балканско, европейско: тенденции на равенство и неравенство”. Книгите, издадени с финансовата подкрепа на Министерството на културата, ще бъдат представени от ст.н.с. д-р Агоп Гарабедян – директор на Института по Балканистика-БАН и Чавдар Минчев – директор на Центъра за балкански изследвания, главен редактор на списание „Международни отношения” и секретар на Националната асоциация по международни отношения.

В Македонския културно-информационен център в София на „Оборище” №7 ще има промоция на документален сборник „Македонският въпрос в съветската външна политика (1922 - 1940)”.

В 10.00 часа в пресклуба на БТА компаниите „Пауърнет Телекомюникейшънс” и „P&S Group” ще дадат пресконференция по повод обединението на двата от водещите интернет провайдери у нас – „Пауърнет” и „BOL.BG”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Софийска филхармония, на която ще бъде дадено началото на социалната програма „Обединение чрез музика”.

От 12.00 часа Културно общество „Поп Кръстю”, Фондация „Граждани срещу насилието” и Църковно-историческия и архивен институт при Българската патриаршия ще дадат пресконференция в пресклуба на БТА на тема: „Преди 136-годишнината от обесването на Васил Левски: кощунство и с паметта на Апостола”.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе обществена дискусия на тема: „Студентски град - сигурност, удобства и бъдеще”.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе редовният седмичен брифинг за представителите на медиите по актуални политически въпроси. В брифинга ще участват заместник-председателите на НДСВ Милен Велчев и Илия Лингорски, както и говорителят на партията Станимир Илчев.

От 18.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод официалното откриване на Софийската седмица на модата.

Главният директор на „Национална система 112” Стоян Граматиков и директорът на Районен център 112 – Варна Никола Вълев ще представят на пресконференции работата на спешния телефон в Добрич и Силистра. Пресконференциите ще се проведат на от 10:00 ч. в Добрич и от 14:00 ч. в Силистра, в заседателните зали на областните администрации.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети СОУ „Христо Ясенов” в град Етрополе. В 10.30 часа министър Вълчев и легендата на българския футбол Христо Стоичков ще открият спортна зала, оборудвана с модерна футболна настилка /СОУ „Христо Ясенов”, бул. „Руски”69/. По време на посещението си министърът на образованието ще се срещне и с ръководството и учителите от училището.

Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров, народни представители от ПГ на „Атака” и евродепутати ще се срещнат с граждани. Срещата ще се проведе от 18:30 часа в залата на Младежкия дом в Монтана. Преди това в 18:00 часа Волен Сидеров, депутати и активисти на партията ще поднесат венци на паметниците на Васил Левски и на загиналите в Народно – освободителните войни.

В 18.00 часа в Регионалния исторически музей – Габрово ще се състои премиерата на изданието “Имало едно време в Габрово” на Даниела Цонева и Момчил Цонев - съвременната визуална енциклопедия на града.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама