НОВИНИ


Красимир Стефанов е новият изпълнителен директор на НАП

13 6156 17.02.2009
 Красимир Стефанов е новият изпълнителен директор на НАП

Министерски съвет е взел решение за отстраняването на досегашната шефка на Националната агенция за приходите Мария Мургина. Красимир Стефанов е назначен за изпълнителен директор с решение от вчера.


 Досега Стефанов беше заместник-изпълнителен директор на НАП, като отговаряше за оперативната дейност на агенцията.
Красимир Стефанов е в системата на данъчната администрация от 1996 г., като първоначално е данъчен инспектор в Данъчно подразделение „Илинден” към Териториална данъчна дирекция (ТДД) София-град. От 1998 г. е в ТДД “Големи данъкоплатци”, където през 2000 г. става началник отдел “Ревизии”. Г-н Стефанов е роден на 29 април 1971 г. Завършил е УННС-София със специалност “Стопанско управление и администрация”, съобщиха от НАП.
Мария Мургина е освободена от поста изпълнителен директор на НАП със същото решение на Министерския съвет.

След Мотивите за напускането на Мария Мургина се напрегнатост около работата в Националната агенция по приходите, обясни от своя страна финансовият министър Пламен Орешарски.

По-рано днес говорителят на ДАНС Зоя Димитрова опроверга твърденията, че е съществувала операция на агенцията по задържането на шефката на НАП Мария Мургина.

Припомняме, според ДСБ висш прокурор я е предупредил с телефонно обаждане за разработката и предстоящ арест. Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама