В България студентите обичат най-мното бургери и пица, в Испания - морска храна. В САЩ и Англия- пъжени картофи и пиле. В Япиния предпочитат храненето вкъщи.
Един от най-трудните аспекти на студентския живот е решението на всекидневната дилема „Какво ще ядем?” Студентите, определено не са хората, които обичат да готвят и имат възможност да обикалят заведенията всеки ден. Те не търсят храна от ресторанти със звезди Мишлен, нито пък обръщат голямо внимание на качеството на храната, особено в първите месеци от тяхното студентство когато са подложени на стрес.
По повод студентския празник, foodpanda, направи една мащабна обиколка в чиниите на студентите по света, на база проучване сред тях.
България- Най- обичаната храна на българските студенти са бургерите, а пицата заема почетното второ място.
Испания- Това е страната, в която местните студенти посочиха здравословните храни, като на първо място са определили морска храна- риби и скариди.
Италия- противно на очакванията, че студентите там похапват предимно пица и паста, масата посочи месо и зеленчуци.
Великобритания и САЩ - студентите имат почти идентични отговори. Предпочитат пържени храни- картофи, пиле и кренвирши
Украйна- При тях, най-предпочитаната храна са сандвичи, а различните видове каши и супи, заемат второ място.
Индия- студентите там залагат на бял ориз, следван от месни деликатеси, като месо от индийски елен.
Естония- там също предпочитат консумацията на ориз и други варива, а на второ място посочват макаронените изделия.
Япония- японските студенти се хранят със супи и голямо количество водорасли.
Любопитен факт е, че от всички посочени страни, над 70% от анкетираните японски студенти, посочват, че си готвят и предпочитат храненето у дома.
За разлика от Япония, в Индия, над 65 % от анкетирани казват, че предпочитат да се хранят навън.