ПОЛИТИКА


Т. Дончева: Хр. Иванов да си тръгне, ако се уважава

26 9889 08.12.2015
Т. Дончева: Хр. Иванов да си тръгне, ако се уважава
Татяна Дончева

Правосъдният министър не трябва да продължава да работи, ако уважава себе си. Това каза лидерката на Движение 21 Татяна Дончева пред ON AIR. Министър-председателят Бойко Борисов не се дразни на правосъдния министър Христо Иванов, че не се върши работата, а че му създава проблеми с главния прокурор, посочи още тя.


Конституцията няма да се пипа, прогнозира лидерката на Движение 21 Татяна Дончева по повод предстоящото в сряда гласуване на промените в Конституцията на второ четене. По думите й правосъдният министър не трябва да продължава да работи, ако уважава себе си.

Същевременно РБ натиска частта от реформаторите, която е по-радикална и би искала да има съдебни промени, отбеляза Дончева. По думите й Меглена Кунева иска "да вземе повече властова територия" и "явно правосъдният министър не е достатъчно щастлив, че Кунева му е началник и гледат да разширят влиянието й".

"Междувременно министър Москов, който се ползва с щедрата подкрепа на министър-председателя, иска да бъде министър, така че няма никакъв интерес ДСБ да излиза от правителството. "Според мен те могат да жертват правосъдната реформа само да продължат да бъдат в правителството." - подчерта Дончева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама