НОВИНИ


KЗК отмени решение на Десислава Танева заради дискриминация

3 5043 08.12.2015
KЗК отмени решение на Десислава Танева заради дискриминация
Десислава Танева

От КЗК отмениха решение на земеделския министър Десислава Танева за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка за „Разработване на географска информационна система“, заради дискриминационни условия.


От комисята разчитат, като дискриминиращо условието на възложителя за опит на кандидатите в изграждането на информационни системи от национално ниво. Подобно условие би препятствало участието на лица, разполагащи с квалификация и опит, но придобити при изграждането на информационни системи от локални нива.

Според комисията наличието на специфичен опит, измерващ се в брой години, също е неприемливо ограничение. В случая от МЗХ изискват от ръководителя проект и ръководителя екип да с натрупали 5 години опит при проектиране, разработване, поддръжка и администриране на електронни регистри.

 

От КЗК отхвърлят идеята за представяне на прототип от участниците, понеже подобно изискване налага високи финансови разходи на потенциалните участници в процедурата, без да имат сигурност, че ще бъдат избрани за изпълнители.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама