ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 18 февруари

0 3933 17.02.2009
Предстоящо на 18 февруари

Редовно заседава НС; провежда се поредният протест пред парламента; открива се икономически форум „Развитието на България в условията на глобалната финансова и икономическа криза”.


 

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

За 11.00 часа е насрочен поредният протест пред парламента.

От 10.00 часа в зала „София” на „Кемпински хотел Зографски” премиерът Сергей Станишев ще е домакин на икономическия форум „Развитието на България в условията на глобалната финансова и икономическа криза”. Акцент в дискусията ще бъдат разработените от правителството мерки за икономическа стабилност и напредък в условията на световна финансова криза през 2009 г.

В 11.00 часа министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще посети УМБАЛ „Александровска”. В Централната лаборатория по нуклеарна медицина на специално тържество д-р Желев ще открие нов апарат за мултимодална функционална и морфологична диагностика.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще участва в икономическия форум, а после ще посети 19 блок на Студентския град, където ще бъде представена информационна система за комплексно обслужване на студентските общежития.

Директорът на Европол Макс-Петер Ратцел ще се срещне с министърът на вътрешните работи Михаил Миков в сградата на МВР. Срещата е насрочена за 11.00 часа. Двамата ще обсъдят досегашното и бъдещото сътрудничество между българското вътрешно ведомство и Европол, а също борбата с международната организирана престъпност и тероризма.

Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и членове на Политическия съвет на РЗС ще имат среща с ръководството на Софийска градска прокуратура. След края на срещата е предвиден брифинг.

Състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу Ангел Дончев, бивш прокурор от Върховна касационна прокуратура. Делото ще се гледа от 9 часа.

Състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу бившия земеделски министър Георги Танев. Обвинението срещу двамата е в безстопанственост в особено големи размери. Делото ще се гледа от 9,30 часа.

От 11.00 часа Демократическата партия ще даде пресконференция в пресклуба на Софияпрес.

В 9.00 часа в Институт по биология и имунология на размножаването "Акад. К. Братанов", БАН ще се проведе първа Конференция на "Балканска мрежа за репродуктивни биотехнологии при животните".

В 10.00 часа в зала „Витоша” в Интер Експо Център – София, бул. “Цариградско шосе“ № 147 министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие Научно-практическа конференция на тема: „Зелената книга на ЕС. За новата култура на градската мобилност. Предизвикателства и възможности”.
В Интер Експо Център – София се открива и специализирана изложба Транспорт и логистика, както и първата в столицата международна изложба в машиностроенето MachTech Expo.

От 10.00 часа в пресцентъра на БТА „Софийска вода” АД ще представи инвестиционната програма на дружеството.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Асоциация „Прозрачност без граници” и Гражданската коалиция за свободен и демократичен избор ще направят експертен коментар на Междинния доклад на Европейската комисия за България.

В 11.00 часа в ресторант „Континентал Плаза” ще се проведе пресконференция по повод предстоящото 26-то издание на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО.

В 12.00 часа в зала „Вихрен” на хотел „Хилтън” ще се проведе пресконференция за откриването на Кулинарен фестивал на Гърция.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще отрие Международната селскостопанска изложба „Агра” в гр. Пловдив.

От 11.00 часа в медийно-информационния център на община Видин ще се проведе пресконференция на кмета на общината Румен Видов. По време на пресконференцията ще бъде връчена и наградата „Спортист на месеца”.

В 9.00 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се проведе общинска конференция “Училището – желана територия на ученика”. От 17.30 часа в Ритуалната зала на „Обреден комплекс” ЕООД ще се състои публичното обсъждане на проекта за Бюджет 2009 на община Ямбол.

В 18.00 часа на площада в Карлово ще се проведе тържествена заря-проверка за отбелязването на 136 години от обесването на Васил Левски.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама