НОВИНИ


„На кого пречи Камен Ситнилски?”, пита Б. Велчев

22 6751 18.02.2009
„На кого пречи Камен Ситнилски?”, пита Б. Велчев

К. Ситнилски бил ръководител на онова звено от Върховна касационна прокуратура, което получило висока оценка в последния евродоклад, обясни главният прокурор.


 

„На кого пречи Камен Ситнилски” попита главният прокурор Борис Велчев по повод изнесената информация, че прокурор с инициали К. С. е предупредил ексшефката на НАП Мария Мургина за готвената срещу нея операция. Велчев заяви, че само преди два дни ДАНС е излязла с позиция, че нито е провеждала, нито е планирала подобна операция. „Когато не съществува такава операция, тя не би могла да бъде и осветена”, заяви дословно Велчев.

Камен Ситнилски бил ръководител на онова звено от Върховна касационна прокуратура, което получило висока оценка в последния евродоклад, обясни Велчев и добави, че с действията си Ситнилски явно пречи на много хора. 

Главният прокурор обърна внимание и на факта, че преди няколко месеца инициалите на прокурора се появили в sms, получен от братя Галеви за готвена операция срещу тях. В този смисъл това не бил нито първият, нито последният случай на опит за компрометиране на прокуратурата.

Верчев опроверга слуховете за "теч" на информация от обвинението към заподозрени по разследването в Национална агенция приходи. Това разследването било съвсем ново, а ако такива данни съществуват, трябвало да бъдат засечени от специалните служби и бъдат предоставени на прокуратурата. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама