НОВИНИ


Създадоха Временна комисия за снемане на имунитета на Сидеров

2 4424 10.12.2015
Създадоха  Временна комисия за снемане на имунитета на Сидеров
Волен Сидеров

Парламентът създаде Временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешение за започване на наказателно преследване срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров. Комисията ще е от 17 члена, по двама от всяка парламентарна група и един независим, като председател ще е Димитър Главчев от ГЕРБ.


 Временната комисия ще работи за срок от седем дни. Задачата на комисията ще бъде да проучи дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Народният представител от ПГ на "Атака" Явор Нотев отправи предложение за отмяна на разрешението за задържане на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, което, по думите на Нотев, е дало възможност за незаконни действия на институции: Ние, по повод на искане на главния прокурор, взехме решение за даване разрешение на прокуратурата да задържи двамата народни представители, чийто имунитет беше разгледан в тази зала. Известно е също така, че впоследствие българският съд на две инстанции обяви задържането на двамата народни представители за незаконно.

 

В програмата на НС е окончателното гласуване на промените в Закона за управлението на средствата от еврофондовете. Със законопроекта за управление на евросредствата се цели гарантиране на по-прозрачна, по-разбираема и по-ефективна система на публичните средства от Европейския съюз, като част от финансовата система на страната. С предлагания законопроект се цели уеднаквяване на правилата, по които ще се управляват и разходват средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове, въвеждането на мерки за намаляване на административната тежест за бенефициентите и постигане на ефективен съдебен контрол. В работата на народните представители са и законопроектът за рибарството и аквакултурите, и окончателните промени в Закона за устройство на територията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама