НОВИНИ


Крадци на кабели предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ в София

0 4248 10.12.2015
Крадци на кабели предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ в София

Неизвестни лица предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ при опит за кражба в центъра на София. Крадците са обелили медния екран на кабел средно напрежение в колектор на компанията. Без електрозахранване са 50 офиси, магазини и други стопански клиенти на кръстовището и в подлеза на ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Васил Левски“.


„На място са екипи на Пожарната и след като те приключат своята работа ще преминем към действия по отстраняване на щетите от кражбата и възстановяване на електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти. Уверявам, че ще направим това по най-бързия възможен начин“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.

 

ЧЕЗ настоява за законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. Компанията призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама