ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 19 февруари

0 3980 18.02.2009
Предстоящо на 19 февруари

Заседават НС; МС; СОС; започва кампания „Чист парламент”; учредява се политическа партия „Българска левица”; организират национална конференция на тема „Енергийна стратегия на Р България- анализи и препоръки”.


 

Редовното заседание на Народното събрание започва от 9.00 часа.

Редовното заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00 часа.

Столичният общински съвет ще заседава от 10.00 часа.

Архиерейска панахида в памет на Йеродякон Игнатий- Васил Левски ще бъде отслужена от 17.00 ч. в храм „Света София”. Панахидата ще отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан. В 17.45 ч. от храм „Света София” до паметника на Васил Левски ще премине литийно шествие. Възпоменателната церемония по повод 136 години от обесването на Васил Левски ще започне в 18.00 ч. пред паметника на Апостола. Президентът ще произнесе тържествено слово за живота и делото на Апостола. След което ще бъдат положени венци от името на президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателя Сергей Станишев, кмета на София Бойко Борисов, кмета на Карлово Найден Найденов, председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски”, политически и обществени организации и столичани.

Във връзка с отбелязването на 136-та годишнина от гибелта на Левски в музей “Земята и хората“ от 17. 00 ч. ще бъде представена книгата на доц. д-р Велин Аргатски „Васил Левски – Апостол на свободата”

Движение “Граждани за лустрация” ще започне кампания „Чист парламент”. По повод кампанията ще бъде дадена пресконференция от 11.00 ч. в БТА.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се учреди политическа партия „Българска левица”.

Пресконференция по повод представяне на инициативата „Дебати `2009” ще се проведе от 11.00 часа в сградата на БСК.

На 19 февруари от 9.30 до 13.30 часа в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир се организира информационен семинар на земеделска тематика.

Екологично сдружения „За Земята” организира национална конференция на тема „Енергийна стратегия на Р България- анализи и препоръки”. Събитието ще се проведе на 19 и 20 февруари, в конферентната зала на TBS Consulting.

Дискусия „Отворени градове: имиграцията като източник на икономически растеж” ще се проведе от 16.00 часа в Червената къща

Община Карлово ще отбележи 136-годишнината от обесването на Васил Левски. 10.00 часа ще се проведе панихида в памет на Апостола в храм. «Св. Богородица». От 11.00 часа ще се проведе митинг-поклонение. Ще бъдат поднесени цветя на гроба на Гина Кунчева и ще има шествие до родната къща на Васил Левски. От 12.00 часа в Националния музей «Васил Левски» ще се проведе среща-разговор с автора на книгата “Любен Каравелов, нови щрихи към живота и дейността му” проф.Иван Стоянов.

Продължава провеждането на общинският кръг на конференцията „Училището – желана територия на ученика”. Втората част от конференцията ще започне от 13.00 часа.

Асоциацията на земеделските производители в България организира семинар на тема „Развитие на българското земеделие до 2013 г. - подпомагане, иновации и пазари“. Събитието ще се проведе от 14.00 часа в рамките на националното земеделско изложение „Агра 2009“ в зала 1 на палата 6 на Международен панаир Пловдив.

„Открит урок по родолюбие” ще се проведе в залата на Общинския съвет от 14.00 часа с актрисата Диана Любенова. Община Видин ще отбележи 136 години от обесването на Васил Левски. Възпоменателното честване ще започне в 10.30 часа, със заупокойна молитва в храм-паметника „Свети Великомъченик Димитрий”. В 11.00 часа е поклонението пред бюст-паметника на Апостола. От 14.00часа в залата на Общински Съвет Видин ще се проведе „Открит урок по родолюбие”.

Областната организация на Български Червен кръст във Варна ще проведе отчетно - изборно събрание от 10.30 часа в зала „Пресцентър” на Фестивален и конгресен център – Варна.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва в Съвета на министрите от ЕС „Транспорт телекомуникации и енергетика”
, част „Енергетика”. Той ще се състои утре, 19 февруари 2009 г. в Брюксел, Кралство Белгия.

В Окръжен съвет Гюргево, ул. “Букурещ” 10, Румъния ще се проведе първото заседание на Съвместния направляващ комитет по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 – 2013 г. От българска страна в заседанието ще участва зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, от румънска - Юлиан Матаке, държавен секретар в Министерството на регионалното развитие и жилищата в Румъния.

Членове от ръководството на младежката организация на ВМРО-БНД ще връчи наградите на отличилите се в конкурс за есе на тема : „Левски – моят герой".

Frognews.bg 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама