НОВИНИ


Битовата престъпност била приоритет на МВР

7 4416 11.12.2015
Битовата престъпност била приоритет на МВР
Румяна Бъчварова

Основен приоритет в МВР е борбата с битовата престъпност. Това каза Румяна Бъчварова, заместник – министър председател по коалиционната политика и министър на вътрешните работи, по време на дискусионен форум „Общините през програмен период 2014-2020", цитирана от Фокус.


„Убедена съм, че не трябва да разделяме изпълнителната и местната власт, а да мислим, че местната и централната власт трябва да бъдат една тъкан, която да си взаимодейства по възможно най-добрия начин", заяви Бъчварова.

„Намираме се в една ситуация, която ни дава изключително големи шансове да успеем като правителство и като места власт, защото голяма част от необходимите основи за успешната работа вече са създадени. Трябва да мислим конкретно", посочи тя. „МВР е в един процес, който подготвя и ще започне осъществяване на вътрешното си реформиране. Това ще се отрази и на вашата работа и на отношението на обществото към нашите представители и министерството, но посоката за модернизиране на институцията е неизбежна", категорична е тя.

„Затова усилията ни са свързани с подобряване на качеството на работа и услугата, която МВР предоставя на гражданите", каза още Бъчварова. „Основен приоритет в МВР е борбата с битовата престъпност. Възстановихме работата на съвета по превенция на битова престъпност и най-важният проблем е, че никой не работи по превенция на престъпността и никой дори и да се опита да направи нещо - няма с кой координира своите усилия", обясни тя. По думите й , всички сме засегнати от тази престъпност и тя поражда недоверието към органите на властта.

„Подобряването на услугата, която предоставя МВР е основна цел на нашата реформа. Затова и местната власт и ние като министерството имаме интерес в посоката на ограничаване на проявите на битовата престъпност", добави Бъчварова. Тя посочи, като първата и най-важна изграждането на системите за видеонаблюдение. „Амбицията ни е, където тези системи бъдат реализирани да бъдат свързани централно, така че да имаме една обща картина за страната", допълни Бъчварова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама