ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Цяло село членува в „Клуба на самотните сърца"

0 6047 12.12.2015
Цяло село членува в „Клуба на самотните сърца"

Цяло село членува в „Клуба на самотните сърца”. Село Бакьово се намира само на 40 км от София. Жителите са едва 15 и повечето от тях, по една или друга причина, живеят сами. Преди 5 години обаче, собственикът на единствения магазин - Борислав Славов, основава „Клуб на самотните сърца".


"Светът ни разделя - моето семейство е зад граница например. Тук доста от нашите съселяни са без мъж, без жена по някакви причини - или ги няма или са разделени. Затова сме самотни, но не духом. Духом не сме самотни по никакъв начин. И това ни помага да съществуваме, да живеем, да гледаме напред", разказва пред bTV Славов.

 

Капитан Боби, както съселяните му го наричат, не харесва думата сватовник. Неговата цел е просто да събира хората, позволявайки им да споделят живота си с други като тях.

 

„Това не е сайт за запознанства или някакъв форум, в който хората си търсят половинки. Това е място, където се срещат сродни души. Както, когато на две котета им е студено, се сгушват едно в друго, тук хората пък понеже живеят сами, но не са самотни емоционално, се събират, за да споделят точно тези чувства и да се чувстват по-добре”, разказва той.

 

Хората от село Бакьово се събират по празници, за рождени дни или просто когато някой направи вкусна баница. Смъртта също ги обединява.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама