НОВИНИ


Танев държи Борисов да се произнесе остава ли министър

16 4445 14.12.2015
Танев държи Борисов да се произнесе остава ли министър
Тодор Танев

Министърът на образованието проф. Тодор Танев каза по БНР, че ако Реформаторският блок обяви, че снема доверието си от него, ще отиде при министър-председателя и ще го попита:


Г-н министър-председател, снето е доверите от мен по някакви причини. Моля ви, преценете положението, как това се отразява върху цялата ваша конструкция, върху управляващата коалиция и ми кажете оставам, или не оставам.

Министър Танев заяви, че не е бил разбран правилно, когато е казал, че премиерът не му е обърнал внимание и той е разчел това като знак за подкрепа: Измежду няколко министри, които има наоколо, той има време с няколко да говори там, където има проблем. Щом няма време да говори с мен в тази паметна седмица, която минава, значи няма проблем. От момента, в който съм министър, изпълнявам реформаторската програма. Тя е за всички деца, включително и за децата на хората в партиите, които не участват в управлението, каза проф. Танев.

 

Преди време той намекна, че става неудобен някому, защото си гледа работата:

Неудобен съм вероятно на хора, които имат надежда да получат повече пай от предстоящото разпределение на европейски средства, което аз не допускам. Но това е по-малкото. По-голямото са тези, които са създавали онези платформи, които да свържат училищата преди години.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама